• In memoriam Cock van Wiggen

  Op 27 maart 2021 is ons erelid Cock van Wiggen op 92-jarige leeftijd overleden. Hij werd lid van UVV op 1 juli 1951.

  Cock werd lid van een voetbalclub zonder ooit zelf gevoetbald te hebben. Hij was supporter van zijn zwager. Zijn aanwezigheid bleef niet onopgemerkt bij bestuursleden. “Meneer u werkt bij de Belastingen, wilt u bij ons geen tweede penningmeester worden?”. En Cock stemde toe.
  Vanaf dat moment bekleedde hij vele functies: penningmeester, commissaris, vice-voorzitter en voorzitter.

  Zeer belangrijk waren zijn activiteiten in de Alcmaria voetbalpool. Een zeer lucratieve activiteit voor de club in de periode, dat er van een nationale sporttoto nog geen sprake was.

  Ook buiten UVV heeft Cock van Wiggen een respectabele staat van dienst opgebouwd. In 1974 was hij medeoprichter van de Stichting Loterij Utrecht met als hoofdtaak het verwerven en organiseren van verkooppunten van lotto en toto. Ook maakte hij deel uit van de verenigingsraad van de VSU (Vereniging Sportbelang Utrecht).

  Voor zijn inzet voor de stad Utrecht ontving hij de sportpenning van de stad. In 1996 ontving hij een Koninklijke onderscheiding voor zijn werk voor de sport in het algemeen en UVV in het bijzonder..
  Alle sporten hadden zijn belangstelling.

  Het gezin van Wiggen werd een echte UVV-familie. Zijn echtgenote Adrie was belangrijk in het clubhuis en organiseerde de klaverjasavonden. Zijn zonen Ruud en Ernst werden vanzelfsprekend ook lid van de club en later volgden zijn kleinzonen.

  Met het overlijden van Cock van Wiggen verliest UVV een ervaren bestuurder en een vraagbaak en klankbord voor latere generaties.

  Cock is dinsdag 30 maart in besloten kring begraven.

  Namens het bestuur van de asv UVV
  Emile Sonneveld
  Hans Wilshaus