•  

  1e Oefenwedstrijd Sr. Dames 35+ UVV is een feit

  Na de zomer van 2020 is een enthousiaste groep dames gestart met trainen op de dinsdag en vrijdagavond. En in november ‘21 heeft de groep ervoor gekozen om zich te laten inschrijven voor de vrijdagavond competitie, welke in maart 2022 van start zal gaan. De ambitie is om gewoon lekker te voetballen en plezier hebben, de verwachtingen liggen nog niet (te) hoog. Helaas door de coronamaatregelen werden de trainingen tijdelijk stopgezet. Dit was voor de groep teleurstellend omdat de groep goed op weg was tijdens de training.

  Ondertussen is door enkele dames van de groep contact gezocht met andere verenigingen om oefenpartijtjes te organiseren. De andere verenigingen zitten reeds in de competitie, dus het leek vooralsnog niet te lukken. Totdat afgelopen woensdag het bericht van PVC kwam dat hun wedstrijd van 4 februari niet doorging en of de dames 35+ een oefenpartijtje wilden komen doen. Daar werd door onze damesgroep met een volmondig JA op gereageerd, harstikke leuk!

  Zo gezegd zo gedaan, er werden voetbal en keepershirts geregeld, de ballen moesten mee, er was een coach geregeld (de traininer die op vrijdag de training geeft) en uiteraard vervoer. Eenmaal bij PVC aangekomen, werd er een serieuze bespreking in de kleedkamer gehouden en de posities verteld. Het is handig om te vermelden dat posities binnen de damesgroep nog best een lastig ding is en dat we daarom juist een oefenpartij wilden doen. De een was iets zenuwachtiger dan de ander, maar wat een spirit en positiviteit zit er toch in deze groep!

  En daar gingen we van start, het spel begon eerst wat rustig en aftastend, maar er werd hard gewerkt en gevochten voor elke bal. Regelmatig moest er ook wel een wissel aan te pas komen, omdat de condities nog niet helemaal op peil is bij iedereen, gelukkig hadden we genoeg wissels om anderen even de rust te gunnen. Hoewel het positiespel een ‘ding’ is, verliep dit toch goed, posities werden van elkaar overgenomen als dit nodig bleek, we moedigden elkaar aan en dat is mooi! Helaas hebben we met 0-4 verloren, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben eindelijk gesnuffeld aan het gevoel om een wedstrijd te spelen, met (bijna) allemaal dames die nog nooit gevoetbald hebben.

  Wij kijken enorm uit naar de competitie die op 11 maart ‘22 voor ons zal gaan starten. Met deze gezellige, positieve en leuke damesgroep gaat dit zeker lukken, het maakt niet uit of we winnen of verliezen, als de juiste ‘drive’ er is komt het goed.

  Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? Dan ben je van harte uitgenodigd om een keer langskomen op een van de trainingsdagen (di 20:30u kabouterveld of vrijdagavond 19:30u veld 2b) bij UVV.  Ervaar hoe het is op de vereniging en in het damesteam en doe lekker mee! Meldt je je wel eerst even aan op: coordinatormeiden@uvv-voetbal.nl

   

   

  Dames UVV