• Ahmed Achahbar nieuw Hoofd Jeugdopleiding van UVV

  22 mrt 2021
 • Persbericht 22 maart 2021

  Ahmed Achahbar is voor een periode van minimaal twee jaar Hoofd Jeugdopleiding van UVV. Ahmed heeft zijn contract ondertekend en gaat vanaf 1 april 2021 officieel aan de slag bij dé Utrechtse Voetbal Vereniging (UVV). Als Hoofd Jeugdopleiding is hij samen met de technische commissie verantwoordelijk voor het ontwikkelen en bewaken van een duidelijke technische visie. Daarnaast gaat Ahmed alle UVV-trainers begeleiden. Met deze aanstelling zet UVV een belangrijke stap naar een nieuw fundament en bouwt voort op de positieve energie die er op en rondom de velden van Sportpark de Paperclip heerst.

  De afgelopen jaren is er onder de UVV trainers veel behoefte geweest aan een duidelijk technisch kader. De technische commissie van UVV heeft sinds de aanstelling van het bestuur op 4 februari van dit jaar, actief gezocht naar een nieuwe Hoofd Jeugdopleiding die rust en structuur kan bieden. Daarnaast wilde de commissie, die onder leiding staat van bestuurslid Technische Zaken Marchel Neplenbroek en technisch manager Benali Belhadi, iemand die vanuit professioneel oogpunt naar de voetbalorganisatie kan kijken en een groot netwerk binnen de voetbalwereld heeft.

  Ahmed Achahbar

  Ahmed Achahbar, wonend in Utrecht, heeft veel ervaring opgedaan binnen de voetbalwereld mede dankzij zijn carrière bij Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) in de jeugd en senioren. “Als speler heb ik bij verschillende profclubs gespeeld waaronder FC Utrecht, FC Den Bosch, FC Dordrecht en FC Oss. Bij FC Oss werden we kampioen in de topklasse. Ik heb daarnaast aan fantastische internationale toptoernooien deelgenomen en speelde tegen de klassieke top 3: Ajax, Feyenoord en PSV”. Ahmed is als trainer en Hoofd Jeugdopleiding actief geweest bij s.v. T.E.C. uit Tiel, S.V. Houten en csv SKV Wageningen. Hij wil zijn persoonlijke ontwikkeling voorzetten bij de vereniging waar Marco van Basten is opgegroeid en is daarnaast buiten de vereniging bezig met zijn eigen groei. “Sparren met voetbalanalisten en eredivisietrainers doe ik geregeld om mezelf te ontwikkelen. Dit houdt mij scherp en fris”. De hele vereniging gaat veel plezier aan Ahmed beleven: intentie is dat UVV in het nieuwe seizoen oefenwedstrijden tegen jeugdteams van BVO’s gaat voetballen. Ook zullen er geregeld bekende voetballers het sportpark bezoeken om de UVV-trainers te inspireren en wedstrijden te bekijken.

  Ahmed is ervan overtuigd dat hij intern waarde kan toevoegen. Zijn kwaliteiten bestaan uit: het structureren van de opleiding, het activeren van mensen en het aansturen van trainers. Ahmed wil dat de koppen dezelfde kant op staan. Plezier, passie, discipline en integriteit zijn waarden die hij als Hoofd Jeugdopleiding wil uitstralen. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat er een nauwe samenwerking is tussen de selectie- en plezierteams en streeft naar een veilig leerklimaat. “Zowel op technisch als op pedagogisch gebied is het belangrijk dat de trainers zich wekelijks ontwikkelen en dat we als technische groep bezig zijn met de verbetering van UVV-trainers en daarmee met alle UVV-spelers. Ik wil dat we voor ieder individu gaan voor een optimale ontwikkeling”. Hiermee staat Ahmed voor dezelfde gedachte binnen UVV: ontwikkeling centraal.

  Bestuur en technische commissie over aanstelling

  Binnen de technische commissie reageren Marchel Neplenbroek (bestuurslid Technische Zaken) en Benali Belhadi (Technisch manager) positief op de aanstelling van Ahmed Achahbar: “We zijn goed bezig met z’n allen en om dit alles voort te zetten waren we op zoek naar iemand die past binnen UVV-cultuur past, een echt voetbaldier dat ons technisch team kan versterken en onze trainers kan ontwikkelen. Daarnaast heeft Ahmed een groot netwerk en gaan we daar als club onze naam in de wijk en stad mee vergroten. We willen namelijk de beste voetbalacademie van Leidsche Rijn zijn en de aanstelling van Ahmed Achahbar helpt ons in de weg hiernaartoe.”

  Ook voorzitter Xander Coolen ziet de komst van een nieuwe Hoofd Jeugdopleiding als een belangrijke en goede stap: “Hiermee leggen we het fundament voor de ambities die we hebben. Onze vereniging heeft rust, structuur en professionaliteit nodig. We zijn blij met Ahmed Achahbar als Hoofd Jeugdopleiding die hier een belangrijk bijdrage aan kan leveren. Juist op dit moment voordat het nieuwe seizoen start werken we daar samen aan. We zetten met de hele organisatie nu stappen om van UVV voetbal dé club van en voor alle leden te worden. Plezier, Progressie en Prestatie staat daarbij voorop”.