• MEIDEN- EN VROUWENTAK: TERUGBLIKKEN 2022 EN VOORUITBLIKKEN 2023

 • De eerste seizoenshelft zit erop en we gaan nu een periode in van rust na een mooie eerste seizoenshelft. In dit bericht blikken we terug op de eerste seizoenshelft van de vrouwentak en blikken we vooruit op de tweede seizoenshelft.

  Terugblik eerste seizoenshelft (augustus 2022 t/m december 2022)

  Onze vrouwentak blijft maar groeien! We willen binnen UVV zoveel mogelijk meiden en vrouwen enthousiast maken voor het voetbal. Zodat zij genieten van hun sport, zich kunnen ontwikkelen als speelster en op die manier de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Dit seizoen zijn er vier nieuwe teams gestart: MO9-2, MO13-3, MO20-2 en Vrouwen 1.

  Vanuit de jeugd hebben we meerdere niet-selectieteams en drie selectieteams (MO16-1, MO17-1, MO20-1) die door enthousiaste en deskundige trainers en team managers begeleid worden. Het spelplezier, de ontwikkeling en de prestatie van deze teams was prima. Ook hebben een aantal trainers een opleiding bij FC Utrecht gevolgd, of gaan dat doen in de 2e seizoenshelft.

  We hebben voor het eerst in de historie van UVV een vrouwen senioren elftal. Met een enthousiaste groep speelsters en begeleiding zijn we het seizoen goed begonnen; ongeslagen in de competitie na tien wedstrijden, 90 doelpunten voor en 3 tegendoelpunten. In januari spelen we in de 2e ronde van de beker. De intentie is om met dit team de komende seizoenen door te groeien naar de 1e klasse.

  Een speciale vermelding verdient onze Vrouwen 30+, die 2 keer per week trainen en dit seizoen ook meedoen aan de vrijdagavond competitie. De speelsters van dit team zijn moeders van jeugdleden bij UVV. Het is mooi om te zien dat deze doelgroep ook actief betrokken is bij de vereniging.

  Tot slot: we zijn als samenwerkingspartner actief betrokken bij de plannen van FC Utrecht om weer een Vrouwen Eredivisieclub te zijn, ook al omdat er een aantal prestatieve jeugdelftallen onderdeel zijn van dit plan. We blijven dit initiatief volgen en ondersteunen.

  Vooruitblik tweede seizoenshelft (januari 2023 t/m juni 2023)

  Op vrijdag 6 januari 2023 gaan we voor de eerste keer iets organiseren voor de hele vrouwentak van UVV Voetbal: we gaan zaalvoetballen. Vijftig+ speelsters van MO9 t/m Vrouwen 30+ doen mee.

  Ook zijn we van plan in april-mei weer een Vriendinnendag te organiseren 

  Tot slot: we blijven de komende maanden hard werken aan de toekomst van vrouwenvoetbal binnen UVV. We zijn ons bewust dat we stappen moeten blijven zetten voor een gezonde groei.

  Vanaf 9 januari in het nieuwe jaar starten we weer met voetballen, voor nu wensen we je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe.

   

  Namens de meiden- en vrouwentak,

   

  Stefan van Essen

  Henri Wolf