• De jongens van UVV O10-1 spelen hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 tegen Hercules O10-1. Het is alweer twee jaar geleden dat ze tegen elkaar gespeeld hebben. De wedstrijd begint gemoedelijk, met een eerste kans voor Kay waarbij hij per ongeluk op de teen van de keeper gaat staan. Het antwoord van Hercules is een keurige aanval over rechts met een mooie voorzet. UVV komt hier goed weg. Het samenspel van UVV gaat met moeite en er vallen gaten in de verdediging. Het duurt dan ook niet lang dat Hercules scoort. Namens UVV doet Kay wat terug. Hij is goed op dreef aan de linkerkant. Hij doet verdedigend goed zijn werk en heeft mooie acties richting het doel van Hercules. De corner die hij aan zo’n actie overhoudt gaat over het kluitje voor het doel en komt richting Zinedine. Het is zo’n bal die je hoog over kunt schieten, maar Zinedine weet de bal uitstekend te drukken en schiet de bal maar net voorlangs. Na enkele spannende momenten voor het doel van UVV met gelukkig een geweldig keepende Fedde, geeft Timo een mooie pass op Kay die op zijn beurt een strakke voorzet geeft waar Daniel net aan voorbij rent. Een evenzo grote kans wordt aan de andere kant wel benut als de verdediging van UVV uitgespeeld wordt door Hercules. Aan het einde van het eerste kwart lijken de jongens van UVV zich enigszins te herpakken en staan ze achterin beter in hun posities, waardoor ze minder snel uitgespeeld worden. Helaas zet een misverstand achterin, net voor de time out nog wel 0-3 op het scorebord.

  Als Amin erin komt krijgt hij na zijn aftrap de bal terug van Bart, begint hij aan een solo en scoort hij het eerste doelpunt voor UVV. De volgende grote kans is voor Bart die zich langs één verdediger weet te vechten, maar van de tweede krijgt hij een beuk. Hij valt op het hoofd van de verdediger terwijl de keeper rustig de bal oppakt. Het spel wordt even stilgelegd totdat de pijn bij de speler weg is. Hercules mag het spel hervatten en zo onzeker als de keeper is, zo zeker zijn de verdedigers van Hercules in de opbouw. Hier zal UVV tot aan het laatste fluitsignaal geen goed antwoord op hebben. Hercules weet te scoren uit een corner en zo ook UVV. Bart legt de corner terug op Kiran die vanaf rechts de bal met veel gevoel, zoals hij dat uitstekend kan, via de linker paal het doel in schiet. Het is 2-4 als het rustsignaal klinkt.

  Na de rust is de eerste actie van UVV met een schotkans voor Amin, maar deze gaat over het doel. UVV wordt weer wat slordiger in aannames en acties wat leidt tot een schotkans van Hercules. Fedde zit hier goed bij, maar moet een rebound toestaan die benut wordt. Het doel van UVV ligt onder vuur, maar Fedde doet er alles aan om een grotere achterstand te voorkomen.

  Gelukkig pakt UVV het weer op en leidt een actie aan de linkerkant met Kay tot een schotkans voor Timo. Mooi hoog gaat de bal richting de linker kruising waar de binnenkant van de paal wordt geraakt. De bal kaatst naar rechts achter de keeper langs tegen de rechter paal en uiteindelijk over de doellijn. Zinedine geeft de bal nog een knal om er zeker van te zijn.

  Opnieuw is het UVV met de volgende kans uit een corner van Timo. Daniel verlengt bij de eerste paal de bal op Zinedine die de aansluitende treffer scoort voor UVV, 4-5. Snel daarna weer een kans. Lars kwam al een aantal keer dreigend door over de rechterflank en ziet Timo aan de andere kant vrijlopen. Zijn pass tussen twee linies door is geweldig en Timo kan de bal vol op zijn schoen nemen. Rakelings gaat de bal naast.

  Na de time out is Amin een paar keer dreigend met afstandsschoten, waarvan er eentje heerlijk over de keeper en net onder de lat het doel in vliegt. Het is erop of eronder en dat begrijpt Hercules ook. Zij krijgen bij een 5-5 gelijke stand toch het initiatief weer in handen en Fedde moet uitgestrekt richting de hoek om de stand gelijk te houden. Als hij daarna een hard schot op zich af ziet komen wordt de bal vlak voor zijn neus van richting veranderd door zijn eigen verdediger. De bal op zijn neus en in het doel is dubbel pijn.

  UVV moet weer achter de gelijkmaker aan en werkt er hard voor. Bart knalt de bal keihard op de lat. Amin krijgt aan de rechterkant een tik en er volgt, na een waarschuwing voor de dader, een vrije trap. Hier komt niets uit maar de waarschuwing krijgt een staartje. Het spel wordt stilgelegd als de teamleider van Hercules even later boos het veld in loopt na zijn gewaarschuwde speler te hebben aangehoord. Er vindt midden op het veld een discussie plaats tussen de teamleider van Hercules en de spelbegeleider en teamleider van UVV. Als ze eruit zijn en de tranen van de speler zijn gedroogd, wordt het spel hervat op de helft van UVV. De jongens blijken ontregeld, de verdediging verstoord en een knullig tegendoelpunt is het resultaat. In de resterende drie minuten moeten ze een achterstand van twee doelpunten goedmaken. Bart probeert met een sterke actie door de verdediging te komen, maar Hercules staat sterk. Amin van afstand, nog verder dan eerst, en het schot past weer precies tussen de keeper en de lat. De stand is 6-7 … en de tijd is op. Hercules sleept met kracht en slimheid de overwinning uit de strijd. Ze hebben sterk gespeeld en waren beter in het benutten van de kansen.

  Scoreverloop:

  3' (0-1) Hercules O10-1

  5' (0-2) Hercules O10-1

  11' (0-3) Hercules O10-1

  Time out

  13' (1-3) Amin

  20' (1-4) Hercules O10-1

  23' (2-4) Kiran

  Rust

  30' (2-5) Hercules O10-1

  33' (3-5) Timo

  35' (4-5) Zinedine

  Time out

  40' (5-5) Amin

  42' (5-6) Hercules O10-1

  47' (5-7) Hercules O10-1

  50' (6-7) Amin