• OPLEIDINGSVISIE

 • UVV is een vereniging voor jong en oud, man en vrouw op prestatief en recreatief niveau. Ook binnen onze opleiding willen we ervoor zorgen dat zowel onze allerjongste jeugdleden, als onze oudste jeugdleden de juiste begeleiding krijgen. We maken hierin een onderscheid tussen niet-selectie en selectieteams, maar zorgen er wel voor dat de brug van de niet-selectietak naar de selectietak te maken is.

  Hoe we dit doen bij de jongenstak?

  Ons doel is opleiden voor het eerste elftal en als spelers buitengewone kwaliteiten hebben, dan zijn we de springplak voor een stap naar een betaaldvoetbalorganisatie (BVO). Vanaf de onderbouw tot aan de bovenbouw streven we ernaar om alle spelers in de breedte op te leiden en vanaf de O9 maken we een schifting tussen selectie en niet-selectie om spelers met de juiste weerstand te laten ontwikkelen. We geloven dat voetballen met spelers van het zelfde niveau uiteindelijk bijdraagt aan de ontwikkeling van het individu en daarmee van het team. 

  We geloven in goede trainers, en dat goede trainers bepalend zijn voor het Plezier., de Progressie. en de uiteindelijke Prestatie. van het individu en het team. Daarom vinden we het opleiden van onze trainers een ontzettend belangrijke graadmeter voor of we het goed doen als vereniging. We leiden onze trainers intern op door trainingen van onze eigen trainers, werken samen met onze partnerclub FC Utrecht om de opleiding te verbeteren en de KNVB opleidingen die onze trainers volgen dragen bij aan de ontwikkeling, tot slot werken we intensief samen met Kuipers/Berk PT om continu verbeteringen door te voeren binnen onze vereniging. Onze interne opleiding is primair om onze visie te verduidelijken, de samenwerking met FC Utrecht zorgt voor inzichten van dé betaald voetbalorganisatie uit Utrecht, de opleidingen bij de KNVB zorgen ervoor dat onze trainers op didactisch en pedagogisch niveau de juiste basis en structuur krijgen aangeleerd en samen met KuipersBerkPT zorgen we voor de échte mentaliteit om het beste uit jezelf te halen. Zonder hard werken bereik je de top van jouw kunnen namelijk nooit en daarom streven we ernaar om altijd beter te worden.

  Op het veld willen we aanvallend voetbal spelen om te winnen, waarbij we ook veel aandacht hebben voor de omschakeling van aanvallen naar verdedigen en verdedigen naar aanvallen. 'UVV Voetbal' is dynamisch en verzorgd voetbal, waarbij we veel aandacht hebben voor creativiteit, duels en verantwoordelijkheid in het veld. Want echt voetbal leer je van elkaar en door te doen, door spelers zelf na te laten denken. Onze Clublegende Marco van Basten ziet dat als een groot probleem binnen voetbalopleidingen en daarom brengen we dat terug op onze velden: voetballen met verantwoordelijkheid: hard zijn mag, maar altijd met de intentie om iemand beter te maken.

  Hoe we dit doen bij de meidentak? 

  Zie hiervoor technische organisatie meiden

  Technisch beleidsplan 2023-2026

  Het technisch beleidsplan van UVV is in juli 2023 goedgekeurd op de algemene ledenvergadering en geldt als beleid voor de komende drie jaar. Lees hier het technisch beleidsplan.