• Scheidsrechterszaken

    Hier komt binnenkort content die niet alleen bestemd is voor (assistent-) scheidsrechters, maar ook voor spelers, coaches en publiek. Kortom voor iedereen die te maken krijgt met spelregels.

    Spelregelbewijs per seizoen 2015/’16 verplicht
    Vanaf volgend seizoen is het verplicht gesteld voor spelende leden om in het bezit te zijn van een spelregelbewijs. Spelers uit het geboortejaar 1999 moeten vanaf volgend seizoen hun spelregelbewijs halen. Spelers uit het geboortejaar 1998 hebben afgelopen seizoen de tijd gehad om het spelregelbewijs te halen en zijn in het seizoen 2015/’16 alleen speelgerechtigd als het bewijs is behaald. 

    Het initiatief om een spelregelbewijs in te voeren voor jeugdspelers in Nederland zorgt ervoor dat voetballers van jongs af aan vertrouwd raken met de spelregels. Kennis van de spelregels geeft hen meer inzicht in en begrip voor beslissingen van (assistent-) scheidsrechters. Door oefentoetsen aan te bieden op een gebruiksvriendelijke website en de inschrijving laagdrempelig te houden is het voor iedereen mogelijk om het spelregelbewijs te behalen. Spelers kunnen hun spelregelbewijs halen onder begeleiding van de voetbalverengingen waar de speler staat ingeschreven.

    Heeft u vragen op het gebied van spelregels of scheidschterszaken? Mail dan uw vraag naar: