• TECHNISCHE ORGANISATIE MEIDEN- EN VROUWENTAK

 • Meidenvoetbal is sinds 2015 onderdeel van UVV Voetbal. Gestage ontwikkeling in de afgelopen jaren door een aantal fantastische vrijwilligers heeft het UVV meidenvoetbal op de UVV kaart gezet en gebracht tot waar het nu is.

  In het seizoen 2022-2023 kent de meidentak dertien teams, waarvan vier teams prestatief. Deze ontwikkeling zijn we elke dag stapje voor stapje verder aan het professionaliseren. Met als uiteindelijke doel binnen UVV door te groeien naar een meiden- en vrouwenvoetbal tak die volwaardig onderdeel is van de vereniging waar plezier en prestatie samen gaan.

  Met als uitgangspunt het KNVB groeimodel voor meiden- en vrouwenvoetbal gaan we komende jaren hard werken aan de toekomst van meiden- en vrouwenvoetbal binnen UVV. Net als de KNVB willen wij binnen UVV ook zoveel mogelijk meiden en vrouwen enthousiast maken voor het voetbal. Zodat zij genieten van hun sport, zich kunnen ontwikkelen als speelster en op die manier de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

  Hoe gaan we dat doen? Door alle meiden en vrouwen die willen een plek in onze vereniging te geven die past bij hun leeftijd, ambitie, motivatie en niveau. Deze visie sluit aan op de visie van UVV: “Iedereen de juiste kansen geven en voetballen op je eigen niveau”.

  Voor UVV is de realiteit dat we ons in de beginfase van het KNVB groeimodel bevinden en we kennen in tegenstelling tot andere verenigingen in de omgeving een vrij korte historie met meidenvoetbal. Toch mogen we trots zijn op wat al die vrijwilligers tot nu toe al hebben weten te bewerkstelligen. Dat gegeven is het startpunt voor de ontwikkeling die we voor ons zien en die verder in detail is uitgewerkt in dit plan.

  Hieronder kun je klikken op het volledige beleidsplan (2021-2024) en het organogram van de meiden- en vrouwenvoetbal tak.