• TERUGBLIK EERSTE SEIZOENSHELFT EN VOORUITBLIK TWEEDE SEIZOENSHELFT VAN DE JONGENSTAK

 • De eerste seizoenshelft zit erop en we gaan nu een periode in van rust na een mooie eerste seizoenshelft. In dit bericht blikken we terug op de eerste seizoenshelft van de jongenstak en blikken we vooruit op de tweede seizoenshelft. We zijn als vereniging goede stappen aan het zetten en er komt steeds meer structuur en vorm in onze opleiding. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar we zijn stapje voor stapje steeds gezonder aan het worden. Teams hebben het leuk, er willen meer mensen een bijdrage leveren aan de vereniging en ook de selectieteams presteren. 

  Terugblik eerste seizoenshelft (augustus 2022 t/m december 2022)

  In maart van dit jaar is Miki Stojanov Hoofd Jeugdopleiding geworden en is hij met zijn passie op voetbal zowel de selectietak als de niet-selectietak naar een hoger niveau aan het tillen. De selectietak krijgt haar aandacht op verschillende manieren. Maandelijks zitten de selectietrainers bij elkaar, er is veel overleg onderling en successen worden gedeeld. Ook wordt er goed gekeken naar of spelers meer weerstand kunnen krijgen om zo zich zelf nog beter te kunnen ontwikkelen. De ontwikkeling van de individuele speler, waarbij veel discipline wordt gevraagd is voor Miki een belangrijke pijler. Voor de niet-selectietak is Miki aanwezig bij trainingen, met name in de middenbouw en heeft hij een demotraining gegeven half november om ook zijn kijk op voetbal met de rest van de trainers te delen. Daarnaast is hij op de hoogte van de talentvolle voetballers uit de niet-selectieteams.

  In de niet-selectieteams zijn we ook verbeteringen aan het doorvoeren. Vanaf dit seizoen kent elke lichting een coördinator die dicht op de spelers staat binnen de lichting. De coördinator legt de verbinding met alle teams in de lichting door te weten wie waar speelt en contact te hebben met de trainers. Ook zijn we erg blij met de scoutingscommissie die is opgezet om de doorstroming van spelers uit de niet-selectieteams naar selectieteams transparanter en beter te laten verlopen.

  Tot slot zijn we dit jaar een samenwerking aangegaan met Kuipers/Berk PT. Deze samenwerking werpt zijn vruchten af en spelers in de selectieteams krijgen begeleiding op coördinatie en motoriek. Een mooie bijkomstigheid is dat Stan Kuipers, die Kuipers/Berk PT heeft opgericht, vanaf 10 december bij UVV Heren 1 is komen te voetballen. Met zijn kennis en energie gaat ook hij het niveau bij ons seniorenelftal naar een hoger niveau brengen. 

  Vooruitblik tweede seizoenshelft (januari 2023 t/m juni 2023)

  In de tweede seizoenshelft willen we de professionalisering verder doorzetten.

  Er is een duidelijk selectiebeleid gevormd waarmee we duidelijk in kaart hebben op welke momenten welke stappen moeten worden ondernomen. Afgelopen jaren waren we telkens laat met het selecteren en het communiceren hiervan, dit jaar is het voor het eerst echt anders omdat we tijdig beginnen met selecteren. De scoutingscommissie, coördinatoren, trainers en Hoofd Jeugdopleiding krijgen hier allen een rol in.

  In het begin van het jaar worden er gesprekken met selectietrainers gevoerd over de voortgang van het seizoen en de vooruitblik naar het nieuwe seizoen. Zo willen we eerder de trainers voor het nieuwe seizoen rond hebben.

  Tot slot gaan we meer communiceren over de voortgang in de jongenstak, de frequentie hiervan gaan we nog bepalen. Wel is zeker dat we meer updates gaan geven zodat we de leden beter op de hoogte houden.

  Successen in de opleiding

  Graag delen we ook een aantal successen van onze opleiding:

  - Vier spelers (twee in de onderbouw, twee in de middenbouw) lopen bij de pre-academie van FC Utrecht.
  - Eén speler loopt stage bij PSV
  - Eén speler loopt stage bij de KNVB
  - De JO15-1 is kampioen geworden en promoveert naar de divisie.
  - De JO18-1 is kampioen geworden
  - De JO14-2 is kampioen geworden
  - De JO16-3 is kampioen geworden
  - Tygo Vernooij (opgeleid vanaf de kabouters) uit de JO18-1 is doorgestroomd naar UVV Heren 1 en is daar nu basisspeler.

  Vanaf 9 januari in het nieuwe jaar starten we weer met voetballen, voor nu wenst de gehele technische commissie je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe.

  Namens de technische commissie,

  Marchel Neplenbroek
  Miki Stojanov
  Roemer Coolen