• UVV en UVVA zetten de stap naar een regionale jeugdopleiding voor meiden

  Vleuten - Sinds de oprichting van de UVVA zoeken steeds meer speelsters de binding met gelijkgestemden. De UVVA richt zich met name op de ontwikkeling van ambitieuze en talentvolle speelsters in de leeftijd van 9 t/m 17 jaar. Wekelijks komen deze speelsters bij elkaar om samen te trainen en wedstrijden te spelen. De organisatie staat inmiddels als een huis met vaste trainingslocaties in Utrecht, Culemborg en Arnhem.

  Bij de UVVA komen speelsters met een duidelijk doel; ze willen zichzelf optimaal ontwikkelen in een prestatieve leeromgeving, omringd door gelijkgestemden. Door de samenwerking tussen UVV voetbal en UVVA krijgt de groei van de bestaande meidentak binnen UVV voetbal gezelschap van de opleidingstak van de UVVA. Het - voor Utrechtse begrippen - unieke concept zorgt ervoor dat er in Utrecht e/o een regionale opleiding komt voor meiden die hun voetbaltalent verder willen ontplooien.

  Opleiden door middel van training, oefenwedstrijden en toernooien vormde altijd de basis van de UVVA-activiteiten. De UVVA merkt steeds vaker dat meiden met bovengemiddeld talent naarmate ze ouder worden steeds meer moeite hebben een passend team bij hun club te vinden.

  Daarom zal de UVVA in samenwerking met UVV Voetbal in het seizoen 2020 – 2021 starten met een team in de o17 categorie. Het team zal worden ingeschreven in de reguliere KNVB Jo-competitie. De bestaande tak van de UVV meiden blijft ongewijzigd.

  Door deze stap zal de UVVA een nieuwe fase ingaan. De regionale trainingsactiviteiten in Utrecht, Arnhem en Culemborg blijven uiteraard op het programma staan.

  Voor meer informatie: John Kaersenhout 06 51403995  info@uvva.nl ; of via secretaris@uvv-voetbal.nl. . Voor aanmelden: https://www.uvv-voetbal.nl/aanmelden/