• Joost gaat fluitend de zomer in!

    De laatste toernooien zijn gespeeld. Het voetbalseizoen 2018-2019 zit er nu dus echt op! Op ons mooie sportcomplex zijn weer heel veel wedstrijden gespeeld. Hopelijk kijkt iedereen terug op een leuk en sportief seizoen. Wij kijken nog graag even terug naar de ontwikkeling die ons jeugdlid Joost Schepers heeft doorgemaakt. Niet zozeer als voetballer, maar als verenigingsscheidsrechter waar we bij UVV heel blij mee zijn. Joost is bijna 12 jaar oud en heeft drie grote hobby’s: fluiten, gamen (FIFA 19) en voetballen. Hij heeft inmiddels het afsluitende schoolkamp van groep 8 achter de rug en is nu helemaal klaar voor een mooie zomervakantie met daarna een vervolg op de middelbare school. Op de vraag waarom het fluiten hem nu zo aantrekt, geeft Joost aan dat hij het heel erg leuk vindt om met jonge kinderen om te gaan, ze tijdens de wedstrijd ook wel eens spelregels uit te leggen en om samen met alle spelers een wedstrijd tot een goed eind te brengen. Daarnaast vindt hij het erg fijn om ook na de wedstrijd respect te krijgen van ouders die langs de lijn hebben staan kijken. Natuurlijk heeft Joost ook wel eens een keertje commentaar gekregen, maar hij vindt zelf dat dit ook een beetje bij het voetbal hoort. Dat Joost zijn mannetje wel staat op het veld, blijkt ook uit de positieve reacties die onze wedstrijdsecretaris Herman heeft gekregen van verschillende bezoekende clubs. Ze waren allemaal zeer te spreken over hoe Joost de wedstrijd had gefloten. Hoe mooi is dat!

    In het betaald voetbal is Joost fan van FC Utrecht. En als we het hebben over de scheidsrechters, dan springt er 1 scheidsrechter echt bovenuit en dat is Björn Kuipers. Dat Joost een groot fan is van Björn Kuipers blijkt ook wel uit het feit dat Joost zijn allerlaatste spreekbeurt op school heeft gehouden over Björn Kuipers. Joost wil later heel graag docent op een basisschool worden en daarnaast ook scheidsrechter in het betaalde voetbal. Het liefst treedt hij in de voetsporen van zijn grote idool ??. Om zover te komen zal hij nog de nodige hobbels moeten nemen, maar Joost gaat daar vast en zeker zijn best voor doen. De spelregelwijzigingen voor het nieuwe seizoen heeft hij inmiddels al goed doorgenomen. Zodra het kan gaat Joost de opleiding voor pupillenscheidsrechter en daarna voor verenigingsscheidsrechter volgen. Daar wensen wij Joost nu al heel veel succes en plezier mee!

    Lijkt het jou ook leuk om als scheidsrechter op het veld te staan en wedstrijden op ons mooie sportcomplex in goede banen te leiden? Meld je dan aan door een mail te sturen naar secretaris@uvv-voetbal.nl

    Vanuit UVV zorgen we ervoor dat je begeleid wordt en dat je - net als Joost - kunt deelnemen aan een scheidsrechtersopleiding.