• UVV HEREN 1: MET PLEZIER BOUWEN NAAR EEN ELFTAL VOOR DE TOEKOMST

 • “Voetballen, genieten en vooral veel plezier hebben: het trainingskamp van UVV 1 naar Marbella was een groot succes”

  Van padellen in de zon tot trainen in de regen en van het houden van een pubquiz tot een wedstrijd tegen een Gibraltarse voetbalclub. De mannen van het eerste elftal hebben veel plezier beleefd aan het trainingskamp in Marbella, bovenal is de groep nog hechter geworden. Assistent-trainer Youssef Talha zag het plezier er vanaf spatten en wil met deze groep verder bouwen naar een eerste waar UVV trots op mag zijn. Een eerste dat naast het vertegenwoordigen van UVV in de competitie, ook een betrokken rol heeft bij de vereniging.

  UVV Heren 1 vertrok op vrijdag 17 februari naar het zonnige stukje Spanje, waar zij 4 dagen verbleven om met elkaar te genieten en natuurlijk te voetballen. Het trainingskamp begon op vrijdag meteen met een intensieve training. Later op de avond werd er gezellig samen gegeten en vervolgens ging de hele groep naar het casino.

  Zaterdag stond in het teken van padellen. Ook ging de hele spelersgroep plus de staf uit, maar voorafgaand hieraan werd eerst nog een pubquiz gehouden. Tijdens de avond genoten de jongens van een lekker drankje terwijl de door Tycho Peters en Roemer Coolen voorbereidde pubquiz van start ging met vragen over UVV. 25 vragen later was er één team dat zich terechte winnaar mocht noemen, namelijk het team van Youssef Talha, Ruben Gofferjé en Nordin Moumna, die zich als ‘Echte UVV’ers’ haar naam waarmaakten.

  Om een aantal spelers in het zonnetje te zetten, werden er ook trofeeën uitgereikt. Zo kreeg o.a. Dylan te Niet de bokaal ‘Oude lul van het jaar’, met zijn 28 jaar is hij namelijk de oudste in het team. Joep Bruins Slot kreeg de bokaal ‘Speler van het jaar’ en was ook ‘Slager van het jaar’ door zijn stevige tackles en slidings. Hicham Asbai mocht de trofee ‘Comeback van het jaar’ in ontvangst nemen, omdat hij na jarenlang niet voetballen de schoenen tóch weer uit de kast heeft gepakt. Tot slot werd Tygo Vernooij, die helaas niet bij het trainingskamp aanwezig kon zijn, ‘Talent van het jaar’.

  Op zondag speelde UVV 1 tegen een voetbalclub uit Gibraltar: Europa Point. Helaas verloor het eerste deze wedstrijd met 6-3. Of het aan het avondje stappen ligt blijft een raadsel, maar dat zou wel de snelle pijntjes en het tekort aan kracht verklaren. Toch wist UVV in de tweede helft drie keer te scoren. De doelpuntenmakers waren niemand minder dan Tycho Peters, Hicham Asbai en Renzo Elling.

  Het trainingskamp werd op maandag afgesloten met een rustige dag in de shopping mall van Marbella. De jongens zullen de reis herinneren als één om niet te vergeten en de teamsfeer zit er ook na het trainingskamp nog lekker in. Daar zal het de komende competitiewedstrijden in ieder geval dus niet aan liggen.

  Met dank aan een aantal sponsoren, waaronder Bakkerij Neplenbroek, werd dit trainingskamp voor UVV 1 mogelijk gemaakt.