• UVV HEREN 1: TERUGBLIK EERSTE SEIZOENSHELFT EN VOORUITBLIK TWEEDE SEIZOENSHELFT

 • Met vier overwinningen, vier gelijke spelen en drie verliespartijen staat het elftal van hoofdtrainer Moustapha Talha en assistent Youssef Talha na elf wedstrijden met zestien punten op de achtste plek in de vierde klasse. De goede start, met drie overwinningen en één verliespartij, kende helaas een minder goed vervolg. Zes wedstrijden volgde, waarvan vier gelijk en twee verloren. De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft werd uit bij Patria wel met 3-2 gewonnen, hopelijk wordt deze lijn doorgezet in de tweede helft van de competitie. 

  Terugblik eerste seizoenshelft (augustus 2022 t/m december 2022)

  Met een tweede plek vorig jaar, waren de verwachtingen ook dit jaar hoog gespannen. Ondanks het verlies van een aantal spelers, is de organisatie en de betrokkenheid in het team een stuk beter dan afgelopen seizoen. Het team heeft het leuk en er worden voetbaltechnisch stappen gezet. Het is jammer dat dit zich niet volledig uit op de ranglijst. Veel wedstrijden werden helaas onnodig gelijkgespeeld en met uitglijders tegen Odijk en Voorwaarts heeft het eerste elftal een aantal kostbare punten laten liggen.

  Kijkende naar het spel, speelt UVV 1 bij vlagen goed voetbal. De verdediging staat de laatste wedstrijden sterk en Heren 1 krijgt weinig goals tegen. In de laatste vier wedstrijden kreeg het team vier doelpunten tegen. Echter is er ook maar vijf keer gescoord. Want waar vorig seizoen de wedstrijden vaak aan het einde nog over de streep werden getrokken, lukt het dit seizoen niet om in deze wedstrijden door te drukken. Dit gebeurde in de laatste wedstrijd wel, hopelijk wordt deze lijn doorgetrokken naar de tweede seizoenshelft. 

  Vooruitblik tweede seizoenshelft (januari 2023 t/m juni 2023)

  In de tweede seizoenshelft wil het eerste elftal gaan voor nacompetitie om aan het einde van de rit te kunnen strijden om een plek in de derde klasse. Stan Kuipers is aan het team toegevoegd en brengt klasse met zich mee. Ook is Tygo Vernooij onderdeel van het elftal en is hij van de JO18-1 over naar het eerste elftal. Deze versterkingen, de ontwikkeling van spelers in het team en de goede teamsfeer biedt veel vertrouwen voor het de tweede seizoenshelft. Dat de missie om te strijden voor nacompetitie een pittige opgave is, is bekend. Maar het doel staat.

  Rol spelers in opleiding 

  Tot slot is het mooi om te zien dat een deel van het eerste een rol binnen de vereniging kent. Nordin Talha traint de JO15-1, Marten van den Berg is assistent bij de JO13-1, Stan Kuipers geeft als samenwerkingspartner met zijn Kuipers/Berk PT training aan talentvolle spelers uit onze opleiding en Roemer Coolen heeft een rol als technisch coördinator van de niet-selectieteams. Zo hebben spelers uit Heren 1 in de opleiding een betrokken rol, iets waar we als vereniging blij en trots op zijn.

  De tweede seizoenshelft start op 21 januari van het nieuwe jaar. Het elftal begint meteen tegen de huidige nummer één van de ranglijst: Saestum. Daarin kan UVV meteen de toon zetten voor het tweede blok van de competitie.